Vil du bo i grønne omgivelser på Sagene med Iladalen park og Akerselva som nærmeste nabo og samtidig bo sentralt? Da er Iladalen borettslag VI stedet for deg!

Fakta

Borettslaget består av to bygninger med til sammen 117 andelsleiligheter Griffenfeldtsgate 17 og Søren Jaabæksgate 8. Det ble stiftet 9.11.1937 og ble registeret 14.11.1989 som borettslag. Det er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 952771388. Borettslagets eiendom har gårdsnr. 219, bruksnr. 104 og 210.

Borettslaget er medlem av Huseierenes Landsforbund. Denne nettsiden inneholder generell informasjon for beboere og fungerer som en oppslagstavle for borettslaget.

Iladalen ble bygget ut i periodene 1934-40 og 1946-1955, et cirka 120 mål stort, helhetlig bygningsmiljø i funksjonalistisk stil. Les mer om Ilas historie på Wikipedia.

Beliggenhet

Borettslaget er plassert i Iladalen mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka i Sagene bydel i Oslo, rett innenfor ring 2 og mellom Uelandsgate og Akerselva. Her bor du i et svært attraktivt område på Ila med sjarmerende trehusbebyggelse og Akerselva som nabo, og flotte turstier helt fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Søren Jaabæks gate er et lite trafikkert område med Iladalen park som nærmeste nabo.

Herfra er det gangavstand til det du trenger av servicetilbud i hverdagen med bl.a. dagligvarehandel på Aleksander Kiellandplass og Ringens Park. Alexander Kiellands plass ligger i nærheten og er et knutepunkt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Det er godt med kollektivtrafikk i alle retninger fra borettslaget.

I området er det også et mangfoldig kulturtilbud med blant annet Ringen kino, Månefisken og Wallmanns. Området kan også friste med en rekke spisesteder og kafeer, i tillegg til gangavstand til flotte Mathallen på Vulkan. Alle Oslo sentrums kultur- og serveringstilbud er selvfølgelig en kort gå- eller sykkeltur unna.

Barnehager og skoler finnes også innen gangavstand, med bl.a. Vøyensvingen barnehage og Sagene og Ila skole.

Det er kun nå få minutter å gå til Sagene bad (som åpner snart) og Sagene Squash.

Kart over området


Vis i et større kart

Leilighetene

Borettslaget har lyse og attraktive leiligheter. Det er 1-roms på ca 29 m² og romslige 2-roms, samt noen 3-roms leiligheter med meget gode planløsninger. 2-roms og 3-roms leilighetene er på 55-60 m². Leilighetene har luftig takhøyde (ca. 2,62 m) og de fleste er gjennomgående og har store vindusflater. Alle har gode lys- og utsiktsforhold med utsyn mot grønne og rolige Iladalen.

Mange leiligheter har balkonger med flott utsikt og gode solforhold, men lite innsyn.

I tillegg til leilighetenes arealer disponerer man en loft- og en kjellerbod. Gulvareal loftsbod er ca 14m². Areal kjellerbod er ca 4,5m².

Om parken

Parken strekker seg fra Kingos gate i sør til Iladalen kirke i Søren Jaabæks gate i nord. Den er en grønn oase midt i byen med sin store gresslette med hele 44 frukttrær langs bekken. Nederst i parken finner man også et regnbad og vannspeil.

I parken finner du Iladalen aktivitetsanlegg som man kan leke seg i. I aktivitetsanlegget finnes det sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner, bordtennisbord, basketballkurv og aller størst, en kunstgressbane for fotball, helt uten gummikuler. 

Midler til utbyggingen av aktivitetsanlegget har kommer fra et spleiselag mellom blant bydel Sagene, Omsorgsbygg KF, Iladalens venner og fotballkretsen i tillegg har det blitt brukt midler fra byrådets satsing på torg og møteplasser.

Bildehistorie for Borettslaget Iladalen VI

Her er noen bilder fra før og etter oppføringen av bygningene Griffenfeldts gate 17 og Søren Jaabæks gate 8. Bygningene er merket i rødt/blått. Du kan klikke på bildene og få et større bilde. Har du noe som kan tilføyes oppfordres du til å kontakte styret med tekst. Det ville vi satt pris på.

Flere historiske bilder av Iladalen kan man se på Oslobilder.no. Oslobilder er en felles inngang og søkeportal til Oslo byarkiv og Oslo Museums databaser med historiske oslobilder.