Regler

Print Friendly, PDF & Email

Her finner du ofte stilte spørsmål om borettslaget. Finner du ikke svar på ditt spørsmål her må du gjerne sende en e-post til styret@ivi.no, ved å legge et brev i postkassen ved vaskeriet ditt og bruk vårt kontaktskjema.

Husordensregler og våtromsinstruks
Borettslagets vedtekter og husoredensregler kan lastes ned i PDF (klikk på lenkene under):

 

brannslukkningsapparat

Brannsikringsutstyr
I henhold til forskriftene skal det være installert en røykvarsler og brannslokningsapparat eller brannslange i alle leilighetene. Det er installert røykvarsler og brannslokningsapparat i loftsetasjen i alle oppganger og brannslanger i kjeller ved vaskerom. I 2008 ble det installert nye røykvarslere med 5 års batteritid og brannslanger i alle leiligheter. Det er andelseiers ansvar at dette er tilstede og at det fungerer etter forutsetningen.

Hund og skilpadde

Dyrehold
For å holde dyr ber vi om at du sender en søknad til styret.

DugnadDugnad
Vi prøver å få til en ordentlig dugnad en gang i året. Jo flere vi er, desto raskere blir vi ferdige, og dessuten er det mye hyggeligere å være 50 mennesker enn 8. Så du oppfordres til å være med å rydde opp i borettslaget vårt neste gang det er dugnad! Rundskriv henges opp ved inngangene når tidspunkt for dugnad er fastsatt – vi prøver som regel å få det unnagjort før 17. mai.

artikkel-elektriskElektrisk anlegg
Boligselskapet er ansvarlig for at det elektriske anlegget og utstyret i fellesarealet til enhver tid er i orden. I forhold til anlegg og utstyr i den enkelte boenhet er eier og/eller bruker av den enkelte leilighet ansvarlig for å holde elektrisk utstyr i orden etter gjeldende orden og forskrift.

NøkkelNøkler
Nøkkelen til hovedinngangen er en systemnøkkel, dvs den kan ikke kopieres av andre enn styret i borettslaget. Send oss en e-post eller legg en lapp i styrepostkassen dersom du trenger en ny nøkkel. Vi vil rekvirere en nøkkel fra TrioVing og denne vil sendes i postoppkrav til deg. Nøkkelen hentes og betales på postkontoret.
Styret har ikke nøkler til boenhetene, og disse kan beboer selv få slipt opp kopier av. Nøkler til vaskeriene og tørkerom kan kjøpes av ladevakten (se eget punkt om vaskekort og vaskeri).

postkasseSkilt til postkasser og navn på ringeklokke
Borettslaget lager selv skilt til postkasser. Vaktmesteren sørger IKKE for at andelseierne har skilt til postkasser. For å få skilt til postkasse og oppdatert navn på ringeklokke ta kontakt med styret. Oppgi også leilighetsnummeret ditt.

artikkel-utleieUtleie av leilighet (Bruksoverlating / Framleie)
Hvis du ønsker å leie ut leiligheten din, må du sende en skriftlig søknad til styret. Søknadsskjemaet kan du laste ned her I skjemaet må andelseier begrunne søknaden og oppgi at du kjenner dine forpliktelser som andelseier og fremleier. Se vedtektene for informasjon om bruksoverlating for detaljer. Søknaden sendes deretter til OBOS, vår eiendomsforvalter, som vil behandle saken, evt. send den direkte til vår forretningsfører per epost.
Borettslaget Iladalen VI
Snr. 5289
OBOS Eiendomsforvaltning
Postboks 6668 St. Olavs plass
0129 Oslo

VaskeriVaskekort og vaskeri
Vaskeriene befinner seg i kjelleren i hvert bygg. For å benytte vaskemaskinene og tørketromlene i fellesvaskeriene trenger du et vaskekort – et ”smartkort” med en chip som inneholder en saldo som debiteres ved bruk av maskinene. Kort tildeles beboere mot et depositum på kr 50 i fellesvaskeriet når det er ladetid, dvs. hver 1. tirsdag i måneden mellom kl. 19-20. Styret ser an hvem som ønsker å fylle på kortet, så tilpasses det om ladevakten skjer i Griffenfeldtsgate 17 eller Søren Jaabæks gate 8.

Dersom du ønsker å fylle på kortet ditt må du kontakte styret på kontaktskjemaet og velge “Vaskeriet”, evt skrive en epost til styret@ivi.no med tidspunkt som passer, den dato og innenfor tidsintervall som er satt. Oppgi hvilken adresse du bor på i eposten din.

Kort fylles av styremedlemmet som har ladevakt og det er kun her kortet kan lades. Alle beboere kan gå til begge bygge i borettslaget for å lade opp vaskekortet sitt. Man kan kun betale med bankkort.Beløpsgrensen for påfylling av kort er minimum kr 400. Slik at du unngår å gå tom på kortet og er på den måte ikke så avhengig av ladevaktene. 

Vaskeriet er åpent: Man-fre 7.30 – 22.00, Lør 9.00 – 19.00, Søn 13.00 – 19.00.

VIKTIG: Dersom du tar ut kortet før du får beskjed i displayet på kortleseren når du vasker tøy, kan kortet bli ødelagt og må bli erstattet av et nytt kort. Derfor må du være ekstra påpasselig med å ikke ta ut kortet før kortleseren gir beskjed om dette.

Grill på balkong
Det er tillat med elektrisk- og gassgriller på balkongen, så lenge dette ikke er til sjenanse for andre beboere.

Avtrekksvifter på kjøkken og bad
I henhold til borettslagets vedtekter, så er det ikke tillatt å koble til avtrekksvifter til luftekanalene på hverken bad eller kjøkken.

Parkering
Borettslaget har dessverre ingen parkeringsplasser og dette må dermed gjøres på gaten. Man må ha beboerparkering for å parkere i gaten. Dette bestilles hos kommunen. Evt må man betale parkometer.