I vakre Iladalen åpner vi nå en betydelig oppgradert aktivitetsflate – med sykkeløvingsbane for de yngste, trimapparater, klatrenett, lekeapparater, trampoliner, bordtennisbord og kunstgressbane uten gummigranulater, for å nevne noe. Anlegget er universelt utformet – til glede for alle.
Mest miljøvennlig i Norge?

Iladalen er i ferd med å bli det mest miljøvennlige parkanlegget i Norge. Neste etappe på aktivitetsflaten vil utvikles i samarbeid med Vann- og avløpsetaten, der overflatehåndtering av regnvann fra takene planlegges renset og ført inn anlegget til nytte for vannbed, opplegg for vannlek og vannrenne gjennom området.
Parken er den første i Oslo med kildesortering av fraksjonene plast, matavfall og papir.

Iladalen rommer også dyrkingskasser som beboere leier av bydelens prosjekt «Spiselige Sagene». En utvidelse er under vurdering. Videre arbeider bydelen sammen med Renovasjonsetaten og frivillige organisasjoner for å etablere et parkøkologisk senter i den nedlagte barneparken – der økologi og stoffenes kretsløp vil bli demonstrert i teori og praksis.

Program 24. mai

 • Fra kl 12
 • spiller Torshov Veterankorps og leder oppmerksomheten mot parken
 • Kl 12.30
 • Offisiell åpning ved byråd Hanna Marcussen og BU-leder Helge Stoltenberg, i samarbeid med barn fra Vøyensvingen barnehage som åpner sykkeløvingsbanen
 • Kl 12.40
 • Hilsninger fra adm. dir. Per Morten Johansen i Omsorgsbygg Oslo KF, leder for anleggskomiteen i NFF Oslo, Roar Eilertsen og leder i Iladalens Venner, Tommy Gulliksen
 • kl 12.50
 • Fotballkamp i regi av Iladalens Venner og Vøyensvingen barnehage
 • kl 13.00
 • Publikum kan prøve ut apparater og spillemuligheter Vi serverer boller og kaffe/saft
 • Kl 13.30
 • Takk for deltakelsen!

Vel møtt i det grønne!

Kategorier: Nyheter

beining

Digital Consultant at Portada.no : web, apps, graphic & advertising. Former radio host @Radio_Nova. I love music!